Welkom bij het reisverslag van Mary en René

Van Custer naar Buffalo via Devils Tower

Datum: Dag 7, 4 september 2010

Staat : Wyoming

Weer : warm, rond de 30 C.

Van Custer naar Buffalo via Devils tower

Toen we vanmorgen buiten kwamen voelden we het al, dit wordt een warme dag. We verlaten Custer via het Black Hill National Forest en na verloop van tijd komen we weer op de open vlaktes uit.

We rijden op de 16 naar het noorden richting Devils Tower. We rijden weer door prairie-achtig gebied met hier en daar ja-knikkers in het veld. De plaatsjes die we passeren zien eruit alsof er electriciteitscentrales zijn en petrochemie.

Een beetje rommelige indruk maakt het allemaal, veel oude auto's, waarvan je het idee hebt dat ze al 25 jaar op dezelfde plek staan weg te roesten.

Hier en daar ook autobegraafplaatsen, daar zou je nog een leuke oude truck weg kunnen halen, maar dan moet je wel de tijd hebben om hem helemaal op te knappen.

Na Moorcroft krijgen we het bordje Devils Tower. De omgeving wordt wat groener en opeens zijn er weer rode heuvels. Dan zien we van een afstand de tower al liggen.

Als we dichterbij komen zien we dat er een 'trading post'is, maar wat is het hier druk.

Dan blijkt dat er een roadshow is van oude auto's, dit weekend is laborday weekend, maandag is iedereen vrij dus veel mensen trekken erop uit voor een lang weekend.

We lopen even rond en wanen ons in de film 'Grease'.

l

Dan rijden we het Nationale Park Devils Tower in. Er is weer een visitors centre waar we even rondneuzen en dan gaan we de wandelroute rond de Tower doen. We zijn blij dat we dit gedaan hebben want het was zeer de moeite waard en wat een natuur weer.

Opeens horen we een geluid wat we niet kennen en kijken omhoog in de boom: twee spechten zitten om het hardst tegen de boom te pikken.

Ook schieten af en toe de chipmunks weer voor je voeten weg, het is grappig hoe ver die kleine beestjes kunnen springen.

Naast het wandelpad staan hier en daar banken die iets achterover leunen, zodat je goed naar de Tower kunt kijken.

Omdat het pad nogal klimt, nemen we lekker de tijd om af en toe even te zitten en te kijken (en om op adem te komen: vanwege de hoogte (ong. 1500 m. moeten we af en toe even naar adem happen).

Als we de route afgelegd hebben, gaan we richting Buffalo waar we vanavond zullen slapen. Morgen reizen we dan door naar Cody (althans in de buurt van) en denken daar 2 dagen te zullen doorbrengen.

Dan door naar Yellowstone en hoelang we daar blijven weten we niet. Het schijnt zo enorm mooi te zijn en je toegangskaart geeft je een aantal dagen toegang tot het park, dus we zullen onze tijd ervan nemen.

Groetjes, ReMa

Rick

Klinkt weer goed. Lekker bezig daar. Veel plezier in Yellowstone Park, groetjes aan Yogi Bear.

wilma

beetje later dan anders vandaag
wat zien jullie veel en het is zo leuk dat je met zo een reis altijd verassingen tegenkomt zoals de roadshow

wij noemen dat altijd werkvakanties
maar wel super hoor
ik las vandaag een rustdag in
feestje was erg gezellig trouwens
de groetjes van iedereen terug

piet

neem die amerikaanse truck maar mee dan zetten we hem bij jullie in de tuin en gaan hem restoreren ha ha ha veel plezier nog in het mooie amerika