Salt Lake City (2)
Datum: Dag 16, 13 september 2010
Staat : Utah
Weer : zonnig, onbewolkt, ong. 30 graden C.
Salt Lake City (2)
Gisteren hadden we bedacht dat we vandaag Temple Square en State Capitol zouden bezoeken. Bij het checken van het weerbericht zagen we echter dat er morgen bewolking en mogelijk wat regen wordt verwacht, dus wilden we vandaag naar buiten en kunnen we morgen State Capitol en Temple Square bekijken.
We hebben gelezen dat buiten Salt Lake City de bergen erg de moeite waard zijn en dat je bij 3 gletchermeren kunt komen. We rijden dus naar Big Cottonwood en vragen daar de weg. We gaan meteen de bergen in, een prachtige weg door het Wasatch National Forest. Dan stijl omhoog met prachtige vergezichten. Het is duidelijk dat dit een skigebied is, allemaal skipistes en kabelbanen.
Het Wasatch National Forest
Maar al wat we zien: geen gletchers. Maakt niet uit, het is evengoed een prachtige rit.
Als we boven zijn heb je weer een schitterend uitzicht over de vallei. Er staan een paar mensen een beetje dicht bij de rand, dus René zit met het zweet in zijn handen. We draaien om en gaan weer naar beneden.
Dan willen we graag naar Park City. Dis was ons gisteren aangeraden door de 'Nederlandse' Amerikaan. De bewegwijzering is niet helemaal duidelijk en uiteindelijk rijden we veel en veel te ver en belanden in het Olympisch dorp, dat in 2002 voor de Spelen is gemaakt.
Het ziet er allemaal zo mooi uit, als sporter moet het toch wel heel bijzonder zijn om hieraan deel te nemen. We zien de bobsleebaan liggen en de skischans. Veel mooie winkels en prachtige huizen.
Goed, ook dat liep dus wat anders, maar daarom nog niet minder leuk.
Dan willen we nog even naar het Saltair Resort. Vanaf hier moet je mooi over het Salt Lake kunnen uitkijken. Ook dit is weer niet aangegeven, dus we zoeken zelf en uiteindelijk vinden we het wel, maar het lijkt wel vergane glorie.
Dit gebouw is in het verleden al 3x afgebrand en lijkt niet meer op wat het is geweest (de originele versie heeft veel weg van de pier in Brighton Engeland). Nu is het een soort moskee-achtig gebouw en het ziet er allemaal een beetje verlaten uit. Er worden hier kennelijk wel vaak optredens door artiesten gegeven. Het zal wel.
We lopen om het gebouw heen en willen genieten van het uitzicht over het meer.
Meer, welk meer (nou ja overdreven dan). Heel in de verte zien we water, maar vanwaar wij staan zie je een grote zoutvlakte met in de verte water.
Heel in verte zie je het water
Binnen in de souvenirwinkel vragen we na of dit met het seizoen heeft te maken? Nou nee, het meer is zich kennelijk aan het terugtrekken. Okay, wij hadden ons dit heel anders voorgesteld. Let wel: het meer is nog steeds giga groot, maar om nu te zeggen dat je vanaf dit resort (!) een heel mooi uitzicht hebt.......
Ondertussen beginnen onze magen te knorren en we zoeken een eettentje op. Dat voldoet aan alle verwachtingen
.Een beetje malle dag waarbij zaken anders lopen dan gepland, maar nog steeds volop de moeite waard.
Morgen gaan we dus naar het State Capitol (daar moet je een rondleiding kunnen krijgen) en dan naar Temple Square.Wehebben besloten nog tot donderdag in SLC te blijven!
Groeten vanuit een warm SLC.
Wat een mooie foto van het Wasatch National Forest, dat is er eentje om in te lijsten. Jammer dat jullie de gletchers niet gezien hebben, maar als ik zie hoe dat "meer" er uitziet zijn de gletchers misschien ook wel "verdwenen" hahaha. Veel plezier weer vandaag!
doeidoei
ka
Nou lekker dan, daar hebben ze tenminste brand. Maar om nou te verhuizen naar Salt Lake City, nee.
Hier gaat alles goed en daar ook zo te zien. Mooi om jullie verhalen mee te lezen. Veel plezier nog!
Ziet er weer prachtig uit jongens! Maar.... ook best wel vermoeiend! Ik dacht dat wij veel deden op vakantie, maar jullie spannen de kroon geloof ik! (gelukkig kan je straks op kantoor lekker uitrusten Meer..................... ;-)
Altijd leuk als alles anders loopt dan je denkt.
Je komt dan juist op plaatsen die je anders nooit zou zoeken, en zo heb je toch een mooie dag.
Mijn uitstapje Deventer was ook zeer de moeite waard. Prachtige quilts gezien en veel inspiratie opgedaan.