Grand Junction, Colorado (2)
Datum: Dag 20, 17 september 2010
Staat : Colorado
Weer : zonnig, warm ong. 28 graden C.
Grand Junction, Colorado
Daar zijn we weer. Lekker veel reacties op onze site vandaag. Bedankt!
We besloten vanmorgen naar het Colorado National Monument te gaan. Dat is een Nationaal park buiten Grand Junction. We zijn hier 3 jaar geleden ook geweest, maar het is zo mooi dat we graag nog een keer gaan.
We betalen het aanzienlijke bedrag van $ 7,00 voor de auto bij de ingang (daarmee mogen we een week lang het park in en uit) en rijden het park in. Binnen 5 minuten zitten we al behoorlijk hoog en zien we in de diepte het huisje liggen waar we net de toegang hebben betaald.
Bij het visitors centre aangekomen lopen we even binnen. Hier is weer een film over het ontstaan van dit plateau. Echte mooie informatiefilms laten ze hier altijd zien, en de mensen die hier werken zijn heel erg bereid om je dingen te laten zien of je dingen te vertellen die interessant kunnen zijn. (kijk even op www.nps.gov/colm)
Hierna gaan we weer verder. Er is eigenlijk één weg door het park en er zijn heel veel uitkijkpunten waar je foto's kunt maken of een wandelpad kunt nemen.
Het is warm, windstil en we genieten weer volop. Aan het einde van het park (na 22 mijl), keren we de auto en rijden dezelfde weg weer terug. We hadden ook het park uit kunnen rijden, maar qua afstand maakt het niet veel uit en dan is de weg door het park leuker dan de snelweg.
Aan het einde van de middag zijn we weer bij het hotel, de 'VVV' van Grand Junction ligt naast ons hotel dus we besluiten even binnen te lopen.
We raken aan de praat en het blijkt dat de medewerkster in Nederland is geboren en jarenlang in Haarlem en Hillegom heeft gewoond. Ze spreekt geen Nederlands meer, maar ze vertelt dat - als ze echt boos is - nog altijd in het Nederlands vloekt
.Dan pakken we onze boeken weer en gaan lekker nog een paar uurtjes bij het zwembad lezen.
Bruin zullen we niet zo snel worden, want het is smoorheet in de zon, we zoeken dus de schaduw op, maar het is evengoed heerlijk.
Morgen gaan we Grand Mesa bezoeken (google: grand mesa colorado) en daar zijn heel veel meren (volgens Monica van de VVV verdwijnen de muggen half augustus om pas volgend jaar weer terug te komen). Wel zijn er beren (bruine) maar die houden niet van mensen. Ook zijn er Moose (elanden), nou het zou leuk zijn als we die zagen. We gaan het meemaken.
Goed weekend allemaal in Nederland!
Wat een mooie omgeving weer. Je kan gewoon niet kiezen welk plaatje het mooist is. Ach, natuuuurlijk die met rene erop hahaha. Veel plezier vandaag weer.
doeidoei
ka
Yo Moeke, goed dat je een shirt aanhad man, je bent net zo bruin als die stenen!
De foto's zijn inderdaad prachtig, wat een mooie omgeving is dit. Geniet maar lekker, groetjes.
Pas op dat je die rots niet omver duwt René want het is er zo mooi en dat zou zonde zijn van de prachtige natuur.
Wat zijn die visitors centre toch perfect in Amerika. Je kan meteen een plan trekken wat er allemaal te doen is en waar je voorkeur naar uit gaat.
Nog een paar fijne dagen.
doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Inderdaad wat een prachtige kleuren in de natuur. Alleen de temperatuur van 35 graden past er niet zo bij maar wel heerlijk, hier is het maar 14 graden. Geniet nog maar lekker de laatste dagen want het gaat nu snel...........Groetjes
Wouw, wat een mooie plaatjes!!! Het lijkt me super mooi om te zien.